DE WITTE WILLY

CENTRALE VERWARMING

WARMTEPOMPBOILER

Een warmtepompboiler hanteert hetzelfde principe als een warmtepomp. Het systeem onttrekt warmte uit de omgevingslucht en vult deze opgewekte energie aan met elektrische energie om zo tot de gewenste temperatuur te komen en het sanitair warm water op te warmen.


Het systeem wint aan populariteit.  In vergelijking met een traditionele elektrische boiler verbruiken warmtepompboilers tot wel 3 x minder stroom.


Het rendement van een warmtepompboiler wordt bepaald door twee factoren, enerzijds door de temperatuur van de aangezogen lucht (het rendement zal hoger zijn indien deze warmer is) en anderzijds door de te bereiken temperatuur van het sanitair warmwater (het rendement zal lager zijn indien deze hoog geprogrammeerd is). Een warmtepompboiler heefteen gemiddelde rendement van een Cop van 3 gedurende het verwarmingsproces.


Dit wilt zeggen dat de warmtepomp 1 deel elektriciteit verbruikt en 3 delen warme lucht. Dit betekent dat een warmtepompboiler 75% minder stroom verbruikt dan een traditionele elektrische boiler.

ENKELE MODELLEN

Viessmann Vitocal 161-A

Viessmann Vitocal 060-A