DE WITTE WILLY

CENTRALE VERWARMING

VLOERVERWARMING

Net zoals radiatoren werkt vloerverwarming met stralingswarmte van warm water. Het water wordt opgewarmd in de CV-ketel of warmtepomp en verspreid via buizen die onder de vloerbekleding liggen. Om een gelijkmatige warmteverdeling te verkrijgen worden de buizen op een vaste afstand van elkaar gelegd en dit over de volledige ruimte.


Doordat er veel grotere oppervlakken zijn, in vergelijking met radiatoren, zal de warmte overal constant zijn. Onze voeten worden ook opgewarmd door de warmte die van onderaan komt, wat zorgt voor een aangenamer gevoel. Er ontstaan slechts kleine luchtbewegingen door de matige vloertemperatuur en de grotere verwarmingsoppervlak. Samengevat biedt vloerverwarming ons een aangename warmte.


Aangezien vloerverwarming op een lage temperatuur werkt kan er enerzijds bespaard worden op energie en anders gemakkelijk worden toegepast met de nieuwste technologie├źn.


Zowel bij nieuwbouw als renovatie, natuursteen of parket, is vloerverwarming toepasbaar. Na een grondige studie stellen wij u het systeem voor dat bij uw project past.