DE WITTE WILLY

CENTRALE VERWARMING

ELEKTRISCHE BOILER

Elektrische boilers bestaan in alle soorten: hangend model, staand model, natte weerstand, droge weerstand, magnesiumanode, titaniumanode ….


Voor een lange levensduur, laag energieverbruik en beperkt onderhoud kiezen wij ervoor de klant een kwalitatieve elektrische boiler aan te bieden met een droge weerstand en titaniumanode. De investering zal iets hoger zijn, maar zal zich snel terugbetalen.


Onderstaande foto toont een natte weerstand met kalkafzetting, aangezien de weerstand in het water wordt ondergedompeld. Kalk is een zeer goede isolator waardoor de weerstand steeds moeilijker zijn warmte zal kunnen afgeven aan het water. Gevolg: langere opwarmtijden = hogere energiefactuur en minder comfort.


Bij vervanging van een natte weerstand moet tevens de boiler volledig worden geledigd waardoor het aantal werkuren oploopt. Bij een droge weerstand daarentegen zit de weerstand in een omhulsel, waardoor de weerstand niet rechtstreeks in contact komt met het water en de kalk. Hierdoor zal de kalkafzetting worden beperkt en de levensduur van de weerstand verhoogt. Een zeer snelle vervanging is mogelijk doordat de boiler niet geledigd hoeft te worden.


De corrosiebescherming van de boiler wordt gewaarborgd door de ACI-titaan anode. Bij deze techniek wordt titanium en magnesium gecombineerd. De hybride anode wordt in het centrum van de kuip geplaatst en projecteert gelijkmatig de beschermende magnesium op de wanden die steeds onder stroom staan. Deze bescherming tegen corrosie vormt zich vanaf de inbedrijfstelling van de boiler en wordt behouden dankzij het onverwoestbare titanium gedurende de hele levensduur van het product. De geëmailleerde coating van de kuip wordt zo integraal beschermd tegen alle types water. De boilers met deze dynamische ACI Hybride bescherming hebben een langere levensduur in vergelijking met klassieke boilers met een simpele magnesium anode bescherming. De anode dient tevens niet vervangen te worden waardoor je een grote onderhoudskost uitspaart.

Stop verkalkte weerstanden